AMERIKANKA TRVDI DA SE RODITELJI ŽALE NA TEŠKE MATEMATIČKE ZADATKE: A onda je objavila test za 5. RAZRED U SRBIJI
Matematika, Foto: Rafael Ben-Ari / Avalon / Profimedia

šok

AMERIKANKA TRVDI DA SE RODITELJI ŽALE NA TEŠKE MATEMATIČKE ZADATKE: A onda je objavila test za 5. RAZRED U SRBIJI

Roditelji u Americi žale kako njihova deca dobijaju teške zadatke koji nisu prikladna za razred koji pohađaju

Objavljeno:

Žena iz Merilenda podelila je na "Tviteru" fotografiju testa iz matematike za 5. razred u Srbiji i izazvala haos na Tviteru. Ona je u okviru svoje objave upitala ljude koji je prate da li deca iz Amerike mogu da reše iste zadatke, kao i deca u Srbiji.

Naime, ona je istakla da se roditelji u Americi žale kako njihova deca dobijaju teške zadatke koji nisu prikladna za razred koji pohađaju. Kako bi im pokazala da greše i da postoje zadaci koji su mnogo teži, a deca istog uzrasta u Srbiji ih bez problema rešavaju, podelila je sa njima fotografiju kontrolnog zadatka iz Srbije.

- Pogledajte nivo jednakosti i nejednakosti i racionalnih brojeva, Opet: deca od 10 i 11 godina u Srbiji mogu ovo da reše. Mogu li američka deca od 10 godina ovo rešiti? - upitala je ona.

Ispod njene objave ređali su se komentari korisnika, koji su istakli da deca u Srbiji u drugom razredu rade zadatke koje deca u Americi rade tek u petom razredu osnovne škole.

- Ne samo SAD, Kanada je još gora. Moj sin je u 5. razredu u Kanadi i još ih uče osnovnu matematiku. To je nešto što sam naučio u prvom i drugom razredu u Srbiji - jedan je od komentara.

- Mislim da većina maturanata u SAD ne bi mogla ovo da reši - naveo je jedan korisnik.

- Kada su shvatili da njihova deca zaostaju kada je reč o učenju nekih stvari, roditelji su svoju decu toko letnjeg raspusta upisivali u seoske škole, kako bi nadoknadili propušteno - napisao je drugi korisnik.

- Svako dete u Srbiji od 10 godina može da odgovori na ove matematičke zadatke. To je upravo moje pitanje. Kako ta deca mogu ovo da urade, a naša deca ne mogu, a imaju 18 godina? - zapitao se jedan od korisnika koji živi u SAD.

Bonus video:

00:08

MATEMATIKA ME UBIJA: Crveni takmičar IZGUBIO, a profesor LOŠE RAČUNA!

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.